Please select a page template in page properties.

Läsarna av den tyska portalen haustec.de väljer årets produkt för 2020: Weishaupt vinner guld- och silvermedaljen

haustec.de, utgivaren Gentner-Verlags portal för yrkesmän inom byggnadsutrustning, bjöd in sina läsare för tredje gången för att rösta på årets produkt 2020.

Vid tävlingen kunde man välja mellan 95 tillverkare och mer än 100 produkter inom 9 kategorier. Tävlingen pågick under fem veckor, med totalt 3.200 yrkesmän som röstade på sina favoritprodukter via haustec.de.

Produkten för år 2020 i kategorin “Uppvärmning” blev den kondenserande gaspannan Weishaupt Thermo Condens WTC-GW 80/100-A. På dessa pannor har Weishaupt utökat effektområdet för de väggmonterade kondenspannorna från tidigare 60 kW till 100 kW – och i en kaskadlösning kan du uppnå så mycket som 800 kW. Förutom den installationsvänliga konstruktionen måste den självkalibrerande Weishaupt SCOT-elektroden (Safety Combustion Technology) särskilt betonas samt moduleringsområdet, som går helt ner till 14,4 kW (vid 50/30 °C).

I kategorin “Värmepumpar” tog Weishaupt luft/vatten-värmepump Biblock WWP LP andra plats. Denna värmepump kan levereras i storlekar från 3-10 kW i modellen WWP LB 12 och i storlekarna 5,6-16,6 kW i modellen WWP LB 20. De aerodynamiska lamellerna i aluminium och fläkten med de ugglavingformade bladen gör värmepumparna väldigt tysta. På kort avstånd är ljudtrycksnivån bara 35 dB(A) och uppfyller därmed de strängaste kraven för buller enligt den tyska bullernormen "TA Lärm" (gränsvärdet i områden uteslutande med bostäder). På grund av ånginjektion och den extra värmeväxlaren med elektronisk expansionsventil arbetar Biblock värmepumpen vid utomhustemperaturer ner till -22 °C och ger framledningstemperaturer upp till 65 °C. Dessa funktioner gör Biblock-pumpen till en av de tystaste och mest effektiva luft/vatten-värmepumparna på marknaden - en riktigt bra produkt för både nybyggnation och energirenovering.

Up