Please select a page template in page properties.

Max Weishaupt GmbH utvidgar direktionen med Dipl.-Ekon.-Ing. Thomas Weishaupt

Direktionen för Max Weishaupt GmbH utvidgas från 1. februari 2016 med Thomas Weishaupt (41 år). Således administreras företaget av Dipl.-Ing. Siegfried Weishaupt, hans son Dipl.-Ekon.-Ing. Thomas Weishaupt (båda är direktörer) och av direktör Dr. Karl-Heinz Romer (56 år) sedan 2008.

I samband med att Thomas Weishaupt blir en del av direktionen för Max Weishaupt GmbH, blir Thomas Weishaupt tillsammans med Dr. Karl-Heinz Romer också en del av direktionen för Weishaupt Holding.
Således har den framtida strukturen för det familjeägda företaget Weishaupt planerats. I synnerhet med utnämningen av sin son Thomas Weishaupt har Siegfried Weishaupt säkerställt att företaget kommer att fortsätta vara i familjens händer.

Thomas Weishaupt har varit anställd i företaget i mer än tio år. Efter att ha fått chefsansvaret för försäljningen utanför Tysklands gränser har han de senaste åren också anförtrotts inhemsk försäljning. Han är utbildad diplom i ekonomi och ingenjörsvetenskap från Karlsruhe universitet. Han avslutade sedan en MBA vid INSEAD School i Singapore.

Weishaupt är en av de ledande företagen inom produkter för energiteknik, energiproduktion och energistyrning med en omsättning på över 540 miljoner Euro. Med fabriker i Schwendi/Tyskland, Sennwald/Schweiz och i Donaueschingen/Tyskland är Max Weishaupt GmbH med sina produkter inom brännare, värmesystem, solfångare och värmepumpar väl rustade för framtiden. Även företaget BauGrund Süd (i staden Bad Wurzach), som är ett av de största företagen inom jordsonder och brunnsborrningar för användning av marknära geotermi (energiproduktion), är en del av Weishaupt koncernen. Till Weishaupt koncernen hör också företaget Neuberger Gebäudeautomation (i staden Rothenburg ob der Tauber), som är koncernens specialist inom byggnadsautomation (energistyrning).

Up